друкувати


Заморожені фрукти й овочі корисніші за свіжі - вчені

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-10-14 03:30:10

Учені довели, що заморожені фрукти й овочі містять набагато більше антиоксидантів і вітамінів, ніж свіжі. При цьому вони не тільки набагато корисніші, але й допомагають запобігти раковим захворюванням.

Секрет успіху таких овочів і фруктів полягає в тому, що їх заморожують відразу ж після збору, тому живильні речовини в них зберігаються краще, ніж у тих, що виставлені на полицях супермаркетів.

Наприклад, через певний час лежання на полицях звичайні свіжі помідори в середньому втрачають частину вітамінів і мікроелементів, які корисні для людського здоров'я. Зелена квасоля "знецінюється" приблизно на 45%, а морква - на 10%. При цьому основний удар припадає безпосередньо на вітамін С, а він зникає практично із продуктів під час зберігання.

При цьому вчені все ж таки роблять акцент, говорячи про те, що фрукти й овочі, щойно зірвані з дерева або з куща, набагато корисніші, ніж заморожені.

Нагадаємо, раніше вчені заявляли, що овочі й фрукти яскраво-жовтогарячого кольору здатні знизити ризик розвитку раку сечового міхура у жінок. Феномен пояснюється наявністю в таких плодах великої кількості каротиноїдів.

Джерело: Освітній портал