друкувати


Дітям пора записуватися у спортивні секції

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-10-02 10:30:10

З початком навчального року чимало батьків постають перед вибором - куди ж спрямувати свою дитину? Частина з них обирають гуртки з творчим нахилом, як то танці, спів, малювання чи музичні інструменти. Та більшість батьків віддають перевагу спортивним секціям, адже саме спорт з ранніх років загартовує організм і привчає до дисципліни.

Дитині у будь-якому разі потрібен відпочинок і найкраще для здоров’я - активний. Заняття спортом стануть хорошою розрядкою після тривалого сидіння, дитина зможе виплеснути накопичену за день енергію.

У Коломиї працює кілька спортивних закладів, де проводять підготовку юних спортсменів. Крім того, є певна кількість приватних секцій, куди також набирають дитячі групи.

Найдавнішим спортивним закладом Коломиї є ДЮСШ №1, яка з 1955 року і понині культивує спортивну молодь міста. Зараз школа має п’ять відділень: вільна боротьба, легка атлетика, футбол, баскетбол і спортивна гімнастика. За словами тренера Дмитра Куца, заняття у спортивній школі - безкоштовні. Щоправда, у відділенні спортивної гімнастики батьки вихованців допомагають з утриманням спортивного інвентарю.

- Щоб навчатися у ДЮСШ №1, ніяких фінансових затрат не потрібно. Правда, поїздки на змагання спортсменів усіх відділень школи часто відбуваються за власний кошт. Через просту причину - недостатнє фінансування влади, - зізнається Дмитро Куц.

Навчальна програма спортивної школи охоплює як практичні, так і теоретичні заняття. Загалом в п’яти відділеннях школи працює 38 груп.

До занять у спортивній школі приймають як першокласників, так і учнів випускних класів. У відділенні спортивної гімнастики приймають і молодших дітей: 4-5-річних дівчаток і 5-6-літніх хлопчиків.

Тренування з легкої атлетики і футболу відбуваються на території міського стадіону "Юність". Вільна боротьба і спортивна гімнастика базується у спортивному залі по бул. Лесі Українки.

Спортивні заклади, стадіони Коломиї та Коломийського району

- Гірша ситуація з баскетболом, - розповідає Дмитро Куц. - За останні роки заняття почергово проводились у спортивних залах ЗОШ №4, 5 та 8. А все тому, що баскетболісти вже понад десять років не мають своєї бази. І на жаль, жодні кроки для розв’язання цієї проблеми не робляться.

Незважаючи на складне становище з фінансуванням, вихованці усіх відділень з різними успіхами виступають на обласних та всеукраїнських змаганнях. Тренери переконують, що у школі популярність кожної спортивної дисципліни доволі висока.

У ДЮСШ №2 функціонує відділення шахів, гандболу, боксу, великого тенісу, віднедавна відкрили ще й відділення пауерліфтингу. До слова, саме ДЮСШ №2 підпорядковувався занедбаний нині міський плавальний басейн.

Учні цієї спортивної школи теж мають проблеми з приміщенням. Гандболісти змушені «кочувати» по спортивних залах шкіл, а тренування з боксу відбуваються на базі спорткомплексу "Локомотив". Шахісти мають свій клуб на вул. Чайковського. Натомість заняття з великого тенісу проходять на кортах по вул. Кобилянської.

Займатися у ДЮСШ №2 та спорткомплексі "Локомотив" можуть школярі будь-якого віку. Обмеження є лише у пауерліфтингу - тут спеціалісти рекомендують розпочинати тренування не раніше 13 років.

Великою популярністю користується секція з карате та тхеквандо, тренування якої проводяться на базі ЗОШ №8. І хоча заняття тут платні, більше сотні спортсменів від шести до сорока років відвідують секцію.

Записати дитину на спортивні заняття у Коломиї не виникає проблем. У місті функціонує достатня кількість різноманітних спортивних секцій, які незважаючи на проблеми з фінансуванням, продовжують готувати здорову молодь. Тож батькам варто лише обрати, який саме вид спорту краще підійде їхній дитині.

Джерело: Тижневик "Дзеркало Коломиї"