друкувати


За три роки навколо світу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-09-25 02:30:47

Диваками називаємо тих, хто наважується йти за власною мрією. Кореєць на ім’я Кім Йонг за своєю мрією їде на велосипеді вже протягом двох років. Він хоче об’їхати земну кулю і написати книжку про отриманий досвід. Обіцяв обов’язково присвятити сторінку Коломиї, яка пролягла на його шляху.

30-річний Кім Йонг родом із столиці Південної Кореї Сеулу. Він зростав у звичайній корейській родині. Окрім нього, у сім’ї ще є двоє братів та молодша сестра. На відміну від своїх рідних у ньому весь час кипіла жага до подорожей, нових відкриттів. Батьки прагнення сина не підтримали, але це не спинило упертого мрійника.

Вперше смак пригод на велосипеді Кім Йонг відчув у 22 роки, коли навчався в університеті. Тоді юнак зважився здійснити короткі мандрівки Японією, Австралією, Таїландом та США. Каже, що велосипед обрав тому, що він дає можливість максимально познайомитися з усім, що трапляється на шляху.

- Чому велосипед? Тому що машиною подорожувати занадто швидко, а пішки - занадто помало. З цієї причини я обрав щось середнє - велосипед. З того часу я зрозумів, що це найкращий спосіб побачити світ таким, яким він є насправді, без прикрас і гламуру, - роздумує мандрівник.

Після завершення навчання Кім Йонг працював чотири роки у національному парку рейнджером. Назбиравши достатню суму коштів, хлопець вирішив, що час у дорогу. За два роки мандрів він подолав десятки тисяч кілометрів, побував у таких країнах, як: Китай, В’єтнам, Лаос, Камбоджа, Таїланд, Малайзія, Індонезія, Індія, Іран, Непал, Туреччина, а тепер Україна. "Я хочу відвідати всі шість континентів і цим самим стати рекордсменом своєї країни, - провадить розмову кореєць. - Загалом я маю проїхати більше 50 тисяч кілометрів". За скромними підрахунками Кім Йонга йому ще потрібен рік часу.

Хлопець подорожує на своє велосипеду, який вже має 8 років і побував з ним скрізь. Загалом доводиться із собою возити близько 50 кг багажу - це найнеобхідніше. Ноутбук, у якому Кім Йонг ретельно записує все побачене і почуте, фотоапарат, за допомогою якого вже зроблено понад 30 тисяч фотографій, а також все потрібне для кемпінгу.

Коштів подорож не потребує багато. Хлопець намагається економити: ночує часто у наметі чи у людей. Так, у Коломиї він знайшов прилисток на п’ять дощових днів у гостинній господі Анастасії Ткачук. З нею він пізнав усе найкраще у Коломиї: побував у музеях, на відомому вишиванковому базарі. Проте найбільше вразила екзотичного гостя велична Писанка, бо у нього вдома нема традиції розпису яєць і взагалі нема нічого подібного.

Далі на корейця чекає Румунія, Угорщина, Австрія. До настання морозів він сподівається доїхати до Іспанії. Каже, що шкода полишати Україну, адже таких доброзичливих та щирих людей як тут він ще ніде не зустрічав.

Автор: Оксана РИЖУК, член НСЖУ
Джерело: Тижневик "Дзеркало Коломиї"