друкувати


Професії,що сприяють зайвій вазі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-09-23 03:30:55

Заїдаєте стрес на робочому місці? Ви не самотні, особливо, якщо ви вчитель початкової школи або секретар. Згідно з опитуванням, проведеним Careerbuilder.com, адміністративні працівники найчастіше скаржаться на зайву вагу. Про це пише Rate1.

"Оточення, в якому ми нині працюємо, прив'язує дедалі більше людей до їх столів або робочих місць, і, на жаль, вони не можуть виділити час, щоб потренуватися або просто прогулятися", - говорить Майкл Ервін, прес-секретар Careerbuilder.com.

Майже 70% адміністративних працівників говорять, що погладшали на своєму поточному робочому місці. За ними у рейтингу найгладкіших представників професій 56% інженерних працівників.

Крім них, медсестри, вчителі та ІТ-спеціалісти також потрапляють до клубу власників зайвих кілограмів. Під час маркетингових досліджень фірми Harris Interactive для Careerbuilder було проведено опитування серед 3690 працівників з повною зайнятістю.

Працівники, які повідомили, що набрали вагу, вважають це наслідком сидячого способу життя. Щонайменше 56% працівників заявили, що малорухомий спосіб життя призвів до збільшення ваги.

Сидяча робота за столом дає пояснення, чому товстішають ІТ-спеціалісти та юристи, але це навряд чи може бути причиною аналогічної проблеми у фізично активніших медсестер і шкільних вчителів.

35% працівників вважають, що збільшенню ваги сприяє постійний стрес на роботі, а 26% відносять це до звички їсти за робочим місцем.

Значна частка працівників (41%) стверджує, що вони набрали вагу на нинішньому робочому місці і це більше, ніж один-два кілограми. З них 59% заявляють, що набрали понад 10 фунтів, а 30% на новій роботі отримали більш як 20 фунтів зайвої ваги.

Звичайно, керівників компаній можуть не особливо турбувати проблеми із зайвою вагою їх співробітників, але слід зазначити, що надмірна вага призводить до проблем зі здоров'ям, що означає збільшення витрат на охорону здоров'я.

Джерело: Освітній портал