друкувати


Розвиток дитини гальмують чіпси

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-09-18 05:30:03

Учені Брістольського університету (Велика Британія) виявили, що діти, які надмірно вживають чіпси, мають проблеми з розумовим розвитком.

Учені провели глибоке дослідження проблеми. Вони обстежували групу дітей, до якої були включені ті з них, хто у віці від 3 до 4 років практично щодня вживав чіпси. У таких дітей були відзначені порушення пам'яті, їх увага була розсіяна, а креативність опинилася на низькому рівні в порівнянні з однолітками, що не вживали чіпси в цьому віці. У таких дітей знижувалася успішність і спостерігалася проблемна поведінка в сім'ї і школі.

Аналіз показав, що причиною проблеми є надлишок насичених жирів, які містяться в цьому продукті. Вони перешкоджають вірній роботі дитячого мозку і його розвитку. Найтривожнішим є те, що наслідки надмірного вживання чіпсів у віці 3-4 років залишаються необоротними. Саме тому учені рекомендують до 4 років викреслити цей продукт з раціону дитини. Дослідження щодо дії чіпсів на організм дитини у старшому віці не дало подібних результатів.

Джерело: Освітній портал