друкувати


На засіданні виконкому вирішували нагальні проблеми Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-09-13 04:30:03

12 вересня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Коломийської міської ради. Засідання проходило на базі ЗОШ №4. Говорили про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку міста.

Розглядали чимало важливих для міста питань та спільно шукали шляхи вирішення нагальних проблем. Керівники соціальних, культурних, освітніх, комунальних управлінь звітувалися перед членами виконкому та присутніми в залі.

Розпочали засідання з освітянських питань. У школах Коломиї більшає учнів, втім після 9 класу переважна більшість випускників прагне вступати до коледжів. На засіданні вирішили дозволити управлінню освіти міської ради організувати на базі ВПУ №14 один восьмий та один дев’ятий класи з доліцейної підготовки.

Вирішували також подальшу роботу шкіл естетичного виховання та оплати за навчання в них на 2013-2014 навчальний рік. У позашкільних культурних закладах матимуть змогу безкоштовно навчатися діти-сироти, -інваліди, - позбавлені батьківського піклування, з малозабезпечених сімей, чорнобильців. Крім того, до 30% знизиться сума за оплату дітям, які займають призові місця на конкурсах, та на 25% - дітям з багатодітних сімей.

Обговорювали питання щодо оздоровлення коломийських дітей. Дійшли висновку, що при формуванні бюджету на 2014 рік передбачити кошти на організацію відпочинку та оздоровлення дітей шкільного віку влітку 2014 року в сумі не менше 200 тис грн. у відповідності до міської програми з відпочинку та оздоровлення дітей на 2012 - 2016 роки.

Постала проблема з недоотриманням бюджету Пенсійного фонду від платників податків щомісяця по 114,6 тис грн. Всього по управлінню 1573 осіб отримують заробітну плату нижче мінімальної або 6,7 відс від загальної кількості працюючих (22951 чол). Керівництво міської ради пообіцяло взяти під контроль цю ситуацію, аби в подальшому виправити її. ​

Наступне питання порядку денного стосувалося комунальної сфери, яка так турбує наших громадян. Доповідав про хід виконання заходів по підготовці закладів міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років начальник відділу управління комунальним майном М. Михалушко. Чимало робіт по капітальному ремонту у навчальних закладах не виконано через відсутність необхідних коштів. Він зазначив, що проведено ремонт дорожнього покриття площею 13,97 тис кв м на суму 3315,9 тис грн, що складає 54% від запланованих об’ємів. На виконання заходів комунальним підприємством "Полігон-Екологія" не придбано необхідну комунальну техніку та не розпочато заготівлю технічної солі і кам’яного відсіву для посипки доріг та тротуарів у зимовий період. Також повідомив про чималу заборгованість за спожитий природний газ комунальних підприємств.

Джерело: Тижневик "Дзеркало Коломиї"