друкувати


Хочеш підвищення? Одягайся як начальник

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-09-09 03:30:13

Домогтися кар'єрного росту можна не тільки просиджуючи вечори на роботі і виконуючи доручення начальства. Згідно з новим дослідженням, секрет успішної кар'єри полягає в тому, що треба одягатися як бос.

Науковці виявили, що більшість керівників (68%) звертають більше уваги на співробітників, які одягаються в тому ж стилі, що й вони. Експерти впевнені, що це додає співробітникам бали, інформує FederalPost.

Втім, співробітники і самі помітили схильність роботодавців вирізняти тих, хто одягається так само, як вони, що призвело до появи нової офісної тенденції "робочих близнюків". Саме так науковці, які проводили дослідження, назвали це явище.

Опитування 2000 осіб показало, що шість співробітників з 10 (61%) вважають, що підбір такого ж гардеробу, як у їхніх колег, покращує командний дух і підвищує продуктивність.

Трохи більше половини (54%) заявили, що на їхній вибір одягу сильно впливає гардероб їхніх керівників і колег. Третина (33%) заявила, що їхня команда навмисно купила однаковий одяг і домовилася одягати його по певних днях.

32% опитаних, як виявилося, випадково одягаються, як їхні колеги в середньому два-три дні на тиждень - підсвідома дія, яка є реакцією на велику кількість часу, що проводиться разом.

Тенденція наслідувати своїх колег та начальника в одязі нині спостерігається в більшості офісів, стверджують дослідники.

За їхніми словами, тон у стилі робочого одягу зазвичай задає начальник, а підлеглі, усвідомлено чи неусвідомлено, починають його наслідувати.

"Люди прагнуть бути схожими один на одного, бо різниця може бути сприйнята як загроза. Люди почуваються безпечніше, коли вони одягаються однаково. Вони дають зрозуміти, що належать до групи. Команда, яка одягається в одному стилі, зазвичай виявляється більш згуртованою", - говорить психолог з Університету Хартфордшира доктор Карен Пайн.

Начальство, за її словами, частіше відзначає і підвищує співробітників, які схожі на них. Одягаючись, як бос, людина також починає копіювати і його поведінку. Цілком імовірно, що підсвідомо це може впливати і на інших людей, які починають сприймати таку людину як начальника.

Джерело: Освітній портал