друкувати


Українці стали частіше купувати планшети замість ноутбуків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-09-06 04:45:48

Планшети в Україні стали популярнішими за нетбуки і навіть ноутбуки. Про це свідчать результати спільного дослідження GfK Україна і мережі "Цитрус".

Згідно з даними центру маркетингових досліджень, продаж планшетних комп'ютерів у 48 разів перевищив нетбуки. А також вперше портативний ґаджет з сенсорним екраном випередив ноутбуки в 1,5 рази.

"Якщо в червні 2012 року продажі нетбуків становили 60,7 тисяч проти 20 тисяч планшетів, то вже в червні 2013 року нетбуків продали 58 тисяч, у порівнянні з 70 тисячами планшетів", - кажуть експерти.

Потужний ріст популярності планшетів, на думку фахівців, обумовлений зниженням цін на них і поява бюджетних моделей. В середньому нетбук коштує в Україні 4,5 тисяч гривень, в той час як планшет обійдеться українцю в 3,3 тисячі гривень.

При цьому найбільшою популярність серед вітчизняних користувачів користуються планшети з діагоналлю 7 дюймів. Згідно з даними GfK, такі ґаджети становлять 53% від всіх проданих планшетів.

На другому місці опинилися планшети з діагоналлю 10 дюймів. Вони займають 25% продажів. При цьому лише 32% від усіх проданих планшетних комп'ютерів мають 3G-модуль.

Нагадаємо, що поряд з популярністю планшетів українські лікарі б'ють на сполох. Планшети та смартфони безжально "з'їдають" зір українських дітей.

Джерело: ТСН