друкувати


Житло чи психодиспансер? На Прикарпатті не можуть визначити долю недобудованого корпусу обласного психдиспансеру

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-08-29 11:30:43

Недобудований корпус обласного психоневрологічного диспансеру, що знаходиться на вулиці Софіївка, 39, почали зводити десятки років тому. Згодом будівництво заморозили.

Будівництво корпусу розпочала Івано-Франківська міська рада. Пізніше об’єкт передали на баланс області.

Незавершена споруда руйнувалася від негоди. Буревій, зливи та снігопади понищили цегляні стіни. Віконниці чорніють пустками, покрівля заростає молодняком. З неї крадуть будівельні матеріали, а саме приміщення недобудови стало «домом» для осіб без певного місця проживання. А наступну зиму будівля може і не пережитию

На останній сесії Івано-Франківської обласної ради депутати разом із чиновниками Івано-Франківської ОДА намагалися вирішити долю довгобуду. Проте, безуспішно.

Згідно попередніх підрахунків, щоби довгобуд став таки корпусом психдиспансеру потрібно вкласти в нього ще 35 мільйонів гривень. Івано-Франківська ОДА, на балансі якої знаходиться недобудований корпус психдиспансеру, має намір перепрофілювати будову у житловий будинок у рамках Державної цільової програми будівництва. Збудовані квартири хочуть роздати на житлові потреби працівників «бюджетної» сфери. Загалом планується отримати 90 квартир. А на реалізацію такого проекту з державного бюджету мають намір «вибити» від 7 до 10 мільйона гривень.

Для реалізації такого проекту Івано-Франківська обласна рада повинна була б прийняти рішення про передачу недобудованого корпусу обласного психоневрологічного диспансеру на баланс Івано-Франківського регіонального фонду молодіжного будівництва.

На сесії Івано-Франківської обласної ради проти такої пропозиції виступив народний депутат України Олександр Сич. Він впевнений, що немає жодного механізму розподілу квартир через обласну раду. Крім того, нардеп попросив представника прокуратури прослідкувати за майбутньою долею довгобуду.

Олександр Сич заявив, що недобудований корпус варто віддати на баланс Івано-Франківській міській раді, оскільки вона вже його почала будувати та вклала в об’єкт чимало коштів. Його підтримала частина депутатського корпусу обласної ради.

Дискусія депутатів та представників облдержадміністрації не привела до жодного результату. Тож прийнято рішення про доопрацювання даного питання. Тому долю недобудований корпус обласного психоневрологічного диспансеру, що знаходиться на вулиці Софіївка, 39, вирішуватимуть уже на наступній сесії Івано-Франківської обласної ради, що відбудеться наприкінці вересня.

Джерело: Бліц-інфо