друкувати


За вмістом канцерогенів електронні сигарети не відрізняються від звиклих цигарок, - вчені

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-08-28 05:30:49

Електронні сигарети містять канцерогенні сполуки, що роблять їх такими ж небезпечними, як і звичайні сигарети, виявили французькі дослідники. Про це пише The Daily Mail.

Вчені протестували 10 різних моделей електронних сигарет. Виявилося, у 3 з 10 рівень формальдегіду наближався до показників звичайних сигарет. А концентрація особливо токсичної молекули акролеїну навіть перевищувала рівень сигарет з тютюном.

Також електронні сигарети зазнали критики через те, що на них були відсутні ковпачки, що захищають пристрій від дітей. У сигаретах можна знайти нікотин у рідкій формі, а його доза здатна вбити дитину.

Цигарки без тютюну створили в Китаї у 2003 році. У Франції цього року почали виникати розмови про заборону використання електронних сигарет у громадських місцях. Також, на думку чиновників, їх потрібно контролювати так само, як і звичайні сигарети: заборона на продаж особам молодшим 18 років і заборона на рекламу.

Зараз у Франції дозволено використання електронних сигарет у барах, ресторанах та інших публічних місцях. Загалом на ці сигарети перейшло близько мільйона французів.

Джерело: ЗІК