друкувати


За м’ясом - до Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-08-09 10:30:11

Крамниць і прилавків з м’ясною продукцією в Коломиї чимало. Проте кореспонденти "ДК" для журналістського аналізу обрали лише чотири основних виробники м’яса в регіоні.

Чи не найдосвідченішим приватним підприємцем з виготовлення м’ясних продуктів вважається п. Григорчук. Його раківчицькі ковбаси знають далеко за межами Коломийщини. Як запевняє продавчиня Марія, м’ясні вироби завозять щодня, тому в їхній свіжості сумніватись не варто. Найчастіше в цьому магазині коломийці купують лікарську ковбасу. Доволі популярними серед населення є й ковбаси "Салямі" та "Сервелат". В середньому щодня магазин продає два кілограми курячих крилець. Вартість "Дрогобицької" ковбаси коливається від 58 до 60 гривень за кілограм, а кілограм "Сервелату" коштує 56-58 гривень. За кілограм курячих стегон доведеться заплатити 38 гривень.

Ще одним потужним м’ясним виробником на Коломийщині є підприємство "Гермес". Цех знаходиться в селі Сопові, там же є і приватна ферма, де вирощують кури. Ціни на всі продукти доволі помірні. "В літню пору люди часто купують м’ясо на шашлик. Наші ціни доволі низькі, тож люди нам довіряють. Також коломийці часто купують полядвицю, цей продукт у нас один з найпопулярніших", - каже продавчиня пані Орися. Власник підприємства Володимир Палагнюк запевнив, що все м’ясо свіже, а м’ясну продукцію готують досвідчені фахівці. Також підприємство виробляє живецьку ковбасу. До її складу входять чисті натуральні продукти. Як відзначили на підприємстві, планують виробляти й ковбасу для хворих на діабет. Пані Ірина вже впродовж кількох років довіряє продукції цього підприємства. "Я дуже часту купую "Дрогобицьку" ковбасу в цьому магазині. Мене влаштовує і ціна, і якість, - каже жінка. - До того ж я впевнена, що тут я можу придбати свіжий та не надто хімізований продукт".

Одним з основних конкурентів на місцевому ринку м’ясних товарів є підприємство "Дел Со", виробничий цех якого також знаходиться у селі Сопові. Тут ціни на продукцію доволі помірні, а на деякі м’ясні вироби - найнижчі в регіоні. Як відзначила продавчиня м’ясного магазину пані Оксана, коломийці віддають перевагу дорожчому продукту. Серед цих м’ясних виробів найвища ціна в магазині на ковбасу "Московську", вартість якої коливається від ста гривень за кілограм. Полядвицю можна придбати за 78 гривень за кілограм. Популярним продуктом у цьому магазині також є й курячі стегна.

Ще одним виробником м’ясної продукції на Коломийщині є село Матеєвці. Хоча підприємство не виготовляє дуже багато м’ясних продуктів, але має своїх постійних покупців. М’ясні продукти доставляють в магазин двічі на тиждень. Підприємство вже має свою власну ферму, де вирощують корів та кури. Ціни на продукцію трохи вищі, ніж в інших виробників. Продавчиня пані Оксана пояснює це тим, що продукція підприємства не містить хімічних добавок. Ось до прикладу, лікарську ковбасу можна придбати за сорок гривень, молочну - за 30 гривень за кілограм. Ціна полядвиці - 80 гривень за кілограм. За "Дрогобицьку" ковбасу покупцям потрібно заплатити 65 гривень за кілограм. Як відзначає пані Оксана, популярним серед покупців є куряче філе, його можна придбати за 38 гривень за кілограм.

Підбиваючи підсумки, варто відзначити, що ціни на м’ясні продукти в Коломиї доволі помірні. Лишень дрібні підприємства оцінюють свій товар трохи вище. На Коломийщині м’ясних виробників чимало, але хто з них пропонує справді якісну продукцію - вирішувати покупцям.

Джерело: тижневик "Дзеркало Коломиї"