друкувати


Wi-Fi і Bluetooth вмонтовано тайванськими ученими у зуб

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-08-02 09:30:53

У Національному університеті Тайваню створили штучний зуб, в який можна вбудувати передавач Wi-Fi або Bluetooth. За допомогою цього можна передавати інформацію про дії людини на комп'ютер або смартфон.

"Розробники поки що в першу чергу орієнтовані на допомогу лікарям і їх пацієнтам. Наприклад, за допомогою подібного пристрою, що виглядає як звичайний зуб мудрості з невеликою, майже непомітною вставкою, лікар міг би володіти достовірною інформацією про переваги в їжі свого підопічного: що і як часто він насправді їсть, чи немає у нього проблем з диханням", - йдеться в повідомленні The Telegraph.

Крім того наголошується, що такий зуб міг би допомогти людям з мовними дефектами або навіть співакам - у процесі навчання.

Під час успішно проведених тестів учені перевіряли, наскільки подібний зуб безпечний і надійний. Так вісьмох добровольців просили зробити звичні дії: пожувати, випити напій, покашляти, поговорити - програма змогла з точністю на 93% розпізнати, що це було, і передати відповідну інформацію на комп'ютер.

Джерело: Освітній портал