друкувати


Калланетика як спосіб самовдосконалення

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-31 03:30:54

Мало хто знає, що для корекції фігури, окрім популярних аеробіки та фітнесу, існує ще й калланетика. Це комплекс вправ, розроблений американкою Каллан Пінкней ще у 60-х роках минулого століття

Тоді, після 11-річної подорожі світом, у Каллан з’явились болі у спині та колінах. Вона почала підбирати фізичні вправи, які б не викликали дискомфорту у вражених місцях. За короткий час біль зник, а тіло стало міцним і сильним. Таким чином і виникла калланетика, отримавши свою назву від імені її винахідниці.

Калланетика - це комплекс з 29-ти статичних вправ, в основу яких входять пози із йоги. При виконанні цих вправ активізуються усі м’язи тіла. Оскільки для цього не потрібне спеціальне обладнання, то займатися можна не тільки у спортивних залах, а й у домашніх умовах.

Як і в будь-якого виду фізичних навантажень, калланетика має свої обмеження. Займатись нею не можна людям, у яких є проблеми з тиском, зором, слабкі судини чи астма.

Калланетика - доволі важкий вид фізичних навантажень. Від різних людей, що спробували нею займатися, можна почути різні відгуки. "Мене вистачило лише на два рази. Дуже і дуже тяжко. Не знаю, скільки сили волі і терпіння потрібно мати, щоб займатися постійно", - поділилась своїм досвідом калланетики Анна Филипів.

У Коломиї цей вид фізичних навантажень теж знайшов своїх прихильників. У одному з міських фітнес-клубів за п’ять років занять пройшло не менше півтисячі людей. Протягом року тут займається від 20-ти до 50-ти відвідувачів різного віку, переважно жінок. Фахівці стверджують, що для чоловіків такі вправи теж дуже корисні.

Дбати про своє здоров’я чи ні - вибір кожного. Якщо ж ваш вибір - дбати, то, можливо, калланетика - це саме те, що вам потрібно.

Автор: Микола ТРОЦЬ
Джерело: "Дзеркало Коломиї"