друкувати


Ревнощі можуть кардинально зовнішньо і внутрішньо змінити людину

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-30 03:30:52

Учені стверджують, що ревнощі спричиняють зміни у поведінці людини. Як виявилось, частенько об'єктом пристрасті стає схожа за зовнішніми і внутрішніми якостями людина, але при цьому суперник виступає повною протилежністю.

Еріка Слоттер, професор з Університету Вілланова (Villanova University, США) стверджує, що людина починає кардинально змінювати свою поведінку, лише в тому разі якщо на фронті кохання з'являється суперник. Тут же відбувається повна переоцінка свого зовнішнього вигляду і поведінки. Таким чином, ревнощі виступають стимулом до перетворення.

У тому випадку, якщо не спостерігається жодного претендента, який би склав конкуренцію відносно об'єкту любові, то партнер не вважає за потрібне щось у собі міняти.

В Університеті Стірлінга (University of Stirling, Шотландія) також був проведений експеримент щодо впливу ревнощів на поведінку людини. Проте, учені, більшою мірою, спробували передбачити реакцію жіночої половини людства і визначити вплив протизаплідних засобів на поведінку.

В експерименті взяли участь 275 жінок, які розповіли, наскільки вони довіряють своїм другим половинкам і як реагують на загравання з іншими представницями жіночої статі. При цьому учасниці відчували занепокоєння за подальше спільне життя і відразу ж починали упереджено оцінювати свою зовнішність.

Ті жінки, які до того ж, вживали протизаплідні засоби, ставали надмірно підозрілими і навіть нав'язливими. Це пояснюється наявністю в пігулках гормонів, які впливають на емоції, що є побічним ефектом при вживанні.

Іншими наслідками вживання протизаплідних засобів можуть бути: знижена товариськість, зміна переваг при виборі чоловіків, а також можливе підвищення інтелекту.

Джерело: Освітній портал