друкувати


Банки приховують за нульовими кредитами великі прибутки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-25 04:30:48

Українські банки приховують за нульовими кредитами на авто великі прибутки. Так, якщо підрахувати всі послуги, за які необхідно сплатити при оформленні нульового кредиту, та комісію, виходить, що за сім років українці віддають близько трьох вартостей машин.

"Нульових ставок за кредитами практично не буває. Тут є кілька варіантів підводних каменів", - говорить юрист Андрій Шимко.

Наприклад, якщо автомобіль вартістю 100 тисяч гривень і кредит нульовий, але є щомісячна комісія (майже 3%), то за рік банк отримає 20 тисяч гривень.

Продавець автозапчастин Сергій Ільїнов перевів гроші, які українець платить за банківські послуги, беручи авто у кредит, в автозапчастини. "На 19 тисяч нам обійдеться весь кузов. На дах треба буде тисячі три", - говорить він.

Дах авто можна купити за гроші, які в банку взяли за страховку життя. Її у фінустановах необхідно обов'язково брати , в іншому ж випадку кредит просто не дадуть. Крім того, доведеться застрахувати і саму автівку, і тільки у партнерів банку – це додаткові 10-15 тисяч гривень.

"І якщо у звичайних компаніях 6-7% щорічно власник автомобіля повинен платити за КАСКО, то в таких компаніях може бути і 10, і 13%", - пояснює юрист.

На ці гроші продавець автозапчастин пропонує зібрати половину моторного відсіку.

Джерело: ТСН