друкувати


Учені РФ випробовують вакцини проти ВІЛ, туберкульозу і раку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-25 01:30:13

Відразу три російські вакцини нового покоління проти туберкульозу, ВІЛ-інфекції та раку знаходяться на стадії доклінічних досліджень, повідомив глава Федерального медико-біологічного агентства РФ (ФМБА) Володимир Уйба.

"Ми вже робимо доклінічні дослідження. По вакцині проти СНІДу ми на другій фазі доклінічних досліджень. Вірогідність того, що ця вакцина дійде до клінічних випробувань і матиме ефективність, дуже висока. Принаймні, сьогодні ця вакцина має 100% вихід на клінічний ефект", - сказав Уйба на прес-конференції, додавши, що йдеться про профілактику ВІЛ-інфекції, а не про лікування хворих.

"Це вакцина нового покоління", - відзначив глава ФМБА.

Уйба повідомив, що зараз на стадії доклінічних досліджень також знаходиться вакцина проти раку, який займає перше місце в структурі смертності особливо серед молодих жінок.

По всіх трьох вакцинах відзначена висока ефективність вже на стадії доклінічних досліджень, повідомив глава ФМБА. Щоб пройти всі фази доклінічних досліджень, ученим потрібно ще близько двох років, додав Уйба.

Директор клініки і завідувач кафедрою факультетської хірургії Першого Московського державного медичного університету імені Сеченова, професор Олександр Черноусов: "Багато хто харчується абияк і чим попало. Ті, хто сигарету, як соску, з рота не випускають, ставлять на собі експеримент: "Буде у мене рак легенів, бронхів, стравоходу або шлунку чи ні?" Так можна не експериментувати, відповідь ясна: буде, з високим ступенем вірогідності. Є й ще одна причина: стреси, депресії. До них схильний будь-хто: житель міста і села, як бідний, що ледве зводить кінці з кінцями, так і багатий, який тремтить над грошима. Для організму це просто так не проходить".

Джерело: Освітній портал