друкувати


Інтелектуальна праця провокує ожиріння

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-25 09:30:54

Співробітники з Університету Лаваль (Université Laval, Канада) досліджували, як інтелектуальна праця впливає на розвиток ожиріння.

Як виявилось, розумова робота змушує людей поглинати більше калорій.

В експерименті взяли участь студенти. Протягом 45 хвилин їм було необхідно виконувати різні завдання: відпочивати в сидячому положенні, працювати з текстом, проходити тести на пам'ять, увагу й активність.

Після кожного заняття вони могли пригоститися будь-якою їжею в буфеті. В результаті, учені підрахували, що мінімальну кількість калорій студенти вживали після відпочинку. Після читання текстів їм було потрібно на 203 калорії більше, ніж після відпочинку, а після виконання тестів - на 253 калорії більше.

Також вчені досліджували аналіз крові учасників експерименту. З'ясувалося, що після розумової роботи змінюються рівні глюкози та інсуліну. Це може бути викликане стресом під час діяльності або спалюванням глюкози, яка служить паливом для роботи мозку.

На думку вчених, можливо, через те, що зараз зростає кількість людей, що займають інтелектуальною працею, виникла проблема ожиріння.

Нагадаємо, британські вчені встановили, що у кожного шостого жителя планети є "гормон голоду", саме він може бути причиною ожиріння. Окрім того, що гормон грелін викликає відчуття голоду, він також загострює нюх, викликає алкоголізм.

Джерело: Освітній портал