друкувати


Вітаміни і психічна діяльність

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-18 02:30:13

Вітаміни і мінеральні добавки здатні подарувати енергію, необхідну для психічної діяльності. І це стосується не лише здорових людей, але і осіб, схильних до депресії та тривожності.

Бонні Каплан, професор Університету Калгарі (Канада), вважає: вітамінні добавки можуть бути альтернативою повноцінним лікам, що зменшують прояв тривожності та депресії. Плюс, вони допоможуть впоратися зі стресом, поліпшити настрій і знизити показники втоми.

Так, серед 97 осіб з розладами настрою, у людей, чий раціон був максимально насичений вітамінами і мінеральними речовинами, психіка була стабільнішою. До списку корисних речовин входять 5-гідрокситриптофан (5-HTP), вітаміни груп В і D, а також гінкго білоба та омега-3.

У більшості людей підйом сил відзначається в середині уранішнього часу, а після обіду настає спад. Сили відновлюються до кінця другої половини дня і знову сходять нанівець перед сном. Але ці зміни залежать від статі, віку особи та клімату регіону, в якому людина живе.

Деякі, щоб заповнити брак сил, споживають солодощі та енергетики. А хтось віддає перевагу частій їжі маленькими порціями з обов'язковим виділенням часу на тривалий відпочинок і тренування.

Джерело: Освітній портал