друкувати


Учені встановили найкращий час для зачаття дитини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-16 03:30:22

За даними дослідження Прінстонського університету (США), період зачаття з січня по травень є найгіршим для народження здорової дитини.

Серед дітей, зачаття яких відбувалося в травні, виявилось на 10% більше недоношених немовлят, ніж в інші місяці. Експерти вважають, що це відбувається тому, що мами, які зачали у травні, в третьому триместрі вагітності потрапляють в епідемію грипу. А грип є поширеним чинником передчасних пологів.

Передчасні пологи можуть сприяти підвищенню ризику астми, інвалідності та інших проблем розвитку, причому виявлятися вони можуть на будь-якому етапі життя. Крім того, було виявлено, що діти, зачаті в літні місяці, важать на 8 грам більше, ніж зачаті в інший час року. Це украй мала цифра, проте і вона свідчить про особливості дітей, зачатих у теплу пору року.

Свої висновки вчені засновували на аналізі більше мільйона дітей, народжених у різний час. Причому участь в дослідженні брали брати і сестри від одних матерів, які зачали і, відповідно, народжували в різний час року.

Ускладнення в пологах зустрічалися у жінок різного соціального статусу і з різним способом життя. Таким чином, учені рекомендують звернути увагу на цю особливість і планувати дитину в сприятливіші місяці.

Джерело: Освітній портал