друкувати


Microsoft вже почала тестувати "розумний" годинник

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-16 02:30:41

Компанія Microsoft зайнялася тестуванням прототипу власного "розумного" годинника. У випробуваннях аксесуара бере участь команда, що працює над планшетником Surface.

Корпус "розумного" годинника складається з "прозорого алюмінію" (оксинитрида алюмінію) - сполуки алюмінію, кисню та азоту.

Оксинитрид алюмінію являє собою прозорий (пропускає понад 80% світла) полікристалічний матеріал в 4 рази міцніший за кварцове скло, володіє високими показниками теплопровідності та електроізоляційними властивостями.

Пристрій оснащується змінними браслетами різних кольорів, містить вбудований модуль мобільного зв'язку LTE, 6 ГБ флеш-пам'яті і працює під управлінням модифікованої версії операційної системи Windows 8.

Оскільки "розумний" годинник Microsoft буде мати можливість підключення безпосередньо до стільникової мережі, його необов'язково приєднувати до смартфону для отримання даних.

Цим годинник відрізняються від більшості присутніх на ринку аналогічних гаджетів, включаючи Sony SmartWatch та Pebble, для роботи яких необхідна наявність Bluetooth-з'єднання зі смартфоном.

Передбачуваний термін виходу "розумного" годинника Microsoft в продаж - друга половина 2014 року.

Зазначимо, на часі розробкою годинника майбутнього також займається компанія Apple. Навколо iWatch прикута увага всіх гаджетоманів. Але, поки "яблучна" компанія планує всіх вразити, студенти з Індії, випередивши Apple, випустили свій "розумний" годинник.

Джерело: ТСН