друкувати


Карітас зібрав 16 тисяч гривень на лікування дитини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-11 12:30:43

Близько двох місяців у Карітасі Коломийсько-Чернівецької єпархії реалізовується проект "Врятуймо добру людину", заснований Фундацією імені князів-благодійників Острозьких у рамках програми "Банк добрих справ", ініційованої АБ "Укргазбанк". Перші результати проекту не примусили на себе чекати!

В Україні дуже гостро стоїть проблема збору коштів на невідкладну медичну допомогу для вирішення проблем зі здоров’ям. Держава не здатна забезпечити навіть мінімальні фінансову підтримку для термінових хірургічних операцій за кордоном, лікування та реабілітації для хворих.

Сім’ї, у яких є важкохворі, переважно належать до малозабезпечених верств населення і не в змозі самостійно зібрати потрібну суму на операцію чи лікування. Люди зустрічають на шляху багато підводних каменів. Через непоінформованість під час збору доброчинних коштів через банківські рахунки у потребуючих часто виникають правові конфлікти з податковими органами.

Крім того, існує фактор, який перешкоджає ефективному та швидкому збору коштів, недовіри. Через численних шахраїв люди часто не знають чи вірити людині, яка збирає кошти чи ні. Вся діяльність Карітасу та інших партнерів проекту є прозорою та зрозумілою. Карітас має багатолітню практику допомоги мешканцям Прикарпаття і чудово розуміє, з якими труднощами можна зустрітися під час термінового збору коштів.

Благодійний фонд "Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії" став місцем, куди звертаються за допомогою кожен, хто потребує матеріальної та моральної допомоги. Разом з волонтерами та родичами важкохворих працівники Карітасу проводять благодійні вуличні акції, кампанії "від дверей до дверей". Кошти збираються також у скриньках, встановлених у торгівельних мережах, церквах та громадських установах.

Протягом досить короткого часу вдалося вже допомогти важкохворій дитині: чотирирічному Олегові Андріїшину. Вже півтора роки маленький Олежик бореться зі своєю хворобою. У 2011 р лікарі поставили діагноз: муковісцидоз з панкреатичною недостатністю (кишково-легенева форма). Йому необхідна термінова операція, яка коштує 16 тисяч гривень.

Василь Саманів, координатор проекту "Врятуймо добру людину" каже, що такого результату вдалося досягти завдяки допомозі численних волонтерів та небайдужих людей, котрі жертвували кошти. - Я переконаний, що даний проект допоможе багатьом людям отримати шанс на щасливе здорове майбутнє, - наголосив пан Василь. - Перший успіх дав нам віру у те, що швидко збирати великі суми коштів на лікування людей можливо. Надалі ми намагатимемося допомогти максимуму потребуючих хворих.

На даний момент Карітас працює над збором коштів для 19-річного юнака Луцка Романа Миколайовича. Це - веселий, життєрадісний хлопець, який цікавиться музикою, любить писати пісні. та вірші. В майбутньому хотів би, щоб всі бажаючі почули їх. Йому лікарі поставили невтішний діагноз: кератоконус, складний міопічний астигматизм обох очей, рефракційна амбліопія середньої степені правого ока. Причини хвороби не відомі, навіть для лікарів, і звідки вона появилась в Романа не відомо. Це сталось приблизно 2 роки тому і вже від того часу хлопець бореться з хворобою. Йому потрібна операція по пересадці роговиці (кератопластика), яку будуть робити в Білорусії в клініці MedTravelBelarus, оскільки в Україні таких операцій не роблять.

Для того, щоб хлопець знову зміг добре бачити на операцію потрібно 25 тисяч гривень. На даний момент вже зібрано 11 368,00 грн. Кожен бажаючий допомогти може легко це зробити, перерахувавши кошти на благодійний рахунок Карітасу

Одержувач: БФ "Карітас Коломийсько-Чернівецької Єпархії"

ЄДРПОУ 26054921,

р/р 26006188790,

МФО 320478 в АБ "Укргазбанку"

Призначення платежу: благодійна допомога.

А також можна перерахувати кошти через сайт http://bankdobryhsprav.com.ua. Потрібно лише обрати якій саме людині Ви хочете помогти.

Джерело: Прес-служба БФ "Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії"