друкувати


УЦОЯО коментує ситуацію щодо збоїв у роботі сайту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-04 12:30:28

У зв'язку з появою у низці ЗМІ інформації про незадовільну роботу офіційного веб-сайту Українського центру оцінювання якості освіти та пов'язані з цим проблеми зі своєчасним оголошенням результатів зовнішнього незалежного оцінювання у 2013 році, УЦОЯО інформує.

Український центр, станом на 1 липня оголосив результати ЗНО з усіх предметів, окрім світової літератури (результати тестування з цього предмета оголошено 3 липня). Тож вступники, які нарікали на відсутність можливості подавати документи до ВНЗ з початком вступної кампанії, можуть бути спокійними.

Для зручності абітурієнтів оголошення результатів побудовано таким чином, що учасники тестування можуть побачити їх, не виходячи з дому, – на своїх інформаційних сторінках, розташованих на сайті УЦОЯО. Скориставшись опцією "Сформувати Інформаційну картку", вступники роздруковують додаток до Сертифіката ЗНО, який разом з іншими документами подають до приймальних комісій. УЦОЯО вважає певні складнощі, пов'язані із перевантаженням цього ресурсу природніми, адже сайт переглядається близько 8 000 разів на хвилину. І чим більше спроб увійти здійснить абітурієнт, тим більше він навантажує систему.

Варто також наголосити, що система електронного вступу вже містить оголошені на інформаційних сторінках результати, тож вступники, які вирішили скористатися цим ресурсом, бачитимуть, що, подаючи документи через Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО), вони значно полегшують собі цю процедуру - під час роботи із системою електронного вступу вони так само бачать свої результати, як і на інформаційних сторінках. При цьому роздруковувати нічого не потрібно!

Таким чином, якщо у абітурієнтів виникли певні труднощі під час перегляду своїх результатів тестування, існують два шляхи вирішення цієї проблеми: спробувати зайти на сайт УЦОЯО пізніше або скористатися системою електронного вступу, що значно зекономить час абітурієнтів та зменшить навантаження на інформаційні ресурси, задіяні під час вступу до ВНЗ.

Джерело: Освітній портал