друкувати


З 1 липня буде створено єдину централізовану систему реєстрації юросіб і фізосіб-підприємців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-01 02:30:13

З 1 липня 2013 року функції реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців перейдуть від місцевої влади до Укрдержреєстру. Таким чином буде усунене подвійне підпорядкування державних реєстраторів і реєстрація здійснюватиметься за єдиними стандартами на всій території країни.

Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України. За словами Міністра юстиції, з 1 липня буде усунено управлінську диспропорцію: усі державні реєстратори знаходитимуться в єдиній централізованій системі з відповідним контролем якості їхньої роботи, де б вони не знаходились - у районах, містах, обласних центрах.

Як відомо, наразі державна реєстрація юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців здійснюється державними реєстраторами у виконавчих комітетах міської ради міста обласного значення або в районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністраціях.

До того ж інформаційне забезпечення діяльності державних реєстраторів, а також державний нагляд за дотриманням державними реєстраторами законодавства у сфері державної реєстрації юросіб і фізосіб-підприємців здійснює Укрдержреєстр.

За інформацією прес-служби Мін’юсту

За матеріалами газети "Про приватних підприємців та єдиний податок"