друкувати


З 1 липня стартує вступна кампанія до ВНЗ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-06-27 02:30:04

Прийом документів для абітурієнтів із повною середньою освітою триватиме з 1 до 31 липня. Втім, є кілька застережень: зокрема ті, хто має складати вступні екзамени, повинні принести документи до 20 липня. Вступні іспити триватимуть 11 днів: з 21 до 31 липня включно.

У приймальній комісії абітурієнт, подаючи заяву, має особисто показати атестат та додаток до нього, сертифікати ЗНО (для вступників на основі повної загальної середньої освіти), медичну довідку за формою 086-о, документ, що посвідчує особу та громадянство (паспорт, військовий квиток, свідоцтво про народження). На вимогу вступника приймальна комісія може засвідчити копію атестата та додатка до нього, а також сертифікатів ЗНО.

Як відомо, цього року можна подавати сертифікати ЗНО, видані 2013 року, або сертифікати чи їх дублікати за 2012, або 2011, або 2010, або 2009, або 2008 рік. Важливо пам’ятати, що всі копії документів засвідчуються за оригіналами.

Щоб подати електронну заяву, абітурієнт має зареєструватися на сайті за адресою http://ez.osvitavsim.org.ua та вказати адресу своєї електронної пошти, номер, пін-код та рік отримання сертифіката ЗНО, серію й номер атестата про повну загальну середню освіту.

Щоб претендувати на освіту молодшого спеціаліста, потрібно мати щонайменше 124 бали з конкурсних предметів; бакалавра (а також спеціаліста, магістра медичного та ветеринарно-медичного спрямувань) - не нижче 124 балів з непрофільних конкурсних предметів та мінімум 140 - з профільних.

Як і торік, конкурсний бал складається з балів сертифіката з конкурсних предметів (вступних екзаменів, творчих конкурсів), середнього бала атестата та додаткових балів.

Джерело: Освітній портал