друкувати


СБУ не має даних про фашистів в Україні. З ким бореться ПР - невідомо

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-06-21 09:30:29

Широко розрекламована владою пропагандистська антифашистська кампанія не має нічого спільного з реальною дійсністю.

Про це ІА ZIK повідомив народний депутат Верховної Ради, перший заступник голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадій Москаль.

Після широко анонсованої Партією регіонів кампанії по боротьбі з фашизмом в Україні він звернувся до начальників обласних управлінь СБУ та МВС із проханням надати списки фашистів, які проживають на їх території, і є в полі зору правоохоронних органів.

Також нардеп подає отримані від правоохоронців відповіді.

Управління СБУ в Харківській області:

"Ваше депутатське звернення, що 11.06.2013 року надійшло до Управління СБ України в Харківській області, ретельно розглянуте.

Повідомляємо, що Управлінням не здійснюється облік громадян України за їх ідеологічними вподобаннями, у тому числі фашистською ідеологією, та не реєструються випадки проявів фашистського характеру".

Управління СБУ в Закарпатській області:

"Відповідно до п.1 ст. 7 Закону України "Про захист персональних даних" забороняється обробка персональних даних про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, звинувачення у скоєнні злочину або засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров’я чи статевого життя. Відтак, ведення обліку осіб за принципом їх належності чи симпатій до фашистської ідеології не здійснюється".

Управління СБУ в Хмельницькій області:

"Управлінням розглянуто Ваше депутатське звернення щодо надання списків прихильників фашистської ідеології та зареєстрованих проявів вчинення ними дій фашистського характеру.

Повідомляємо, що згідно з Великою актуальною політичною енциклопедією (видана під загальною редакцією А.Белякова та О.Матвейчева) фашизм (італ. Fascismo, от fascio – пучок, зв’язка, об’єднання) – це загальна назва соціально-політичних рухів, ідеологій та державних режимів правоекстремістського спрямування, які відрізняє войовничий расизм, ксенофобія стосовно "чужих" національних і соціальних груп, шовінізм, котрий переходить у геноцид, містичний вождізм, культ тоталітарної держави та ін. У більш вузькому значенні, фашизм – ідейно- політична течія в Італії 1920-40-х рр., започаткована Б.Муссоліні.

В Управлінні СБ України у Хмельницькій області відсутня інформація про діяльність на території регіону об’єднань осіб або окремих громадян, які б пропагували ідеї, що підпадають під вищевказане політологічне визначення. Випадків вчинення в області проявів фашистського характеру не було".

Управління СБУ у Львівській області:

"Ваше звернення щодо надання списків усіх фашистів, які перебувають на обліку в Управлінні СБУ у Львівській області з вказівкою прізвища, ім’я по батькові, місця проживання та випадків проявів фашистського характеру з їх боку, яке надійшло на адресу керівництва Управління нами уважно розглянуте.

Повідомляємо, що в Управлінні СБУ у Львівській області інформація по вказаних питаннях відсутня";

Управління СБУ в Луганській області:

"Ваше звернення від 06.06.2013 року № 133 (2) – 102/МСК щодо надання списку фашистів, які перебувають на обліку Управління СБ України в Луганській області, нами уважно розглянуто.

Повідомляємо, що збір і надання відомостей щодо осіб за їх політичними та ідеологічними переконаннями Управлінням не ведеться, оскільки це не входить до повноважень Служби безпеки України";

Управління СБУ в Полтавській області:

"Управлінням СБ України в Полтавській області розглянуто Ваше депутатське звернення від 06.06.2013 року № 133(2)-102/МСК.

Повідомляємо, що Управлінням не ведуться обліки щодо осіб та громадських об’єднань за національними, релігійними чи політичними уподобаннями.

Відповідно до статті 17 Закону України "Про громадські об’єднання", з метою обліку громадських об’єднань та забезпечення загального доступу до інформації про громадські об’єднання, уповноважений орган з питань реєстрації веде Реєстр громадських об’єднань. Основні відомості Реєстру громадських об’єднань є відкритими для безоплатного доступу на офіційному веб-сайті уповноваженого органу з питань реєстрації. Для реалізації права доступу до відомостей Реєстру громадських об’єднань користувачам надається можливість пошуку, перегляду, копіювання та друкування таких відомостей".

Управління СБУ у Волинській області:

"На Ваше депутатське звернення № 133 (2) – 102/МСК від 06.06.2013 року повідомляю, що в УСБУ у Волинській області відсутня інформація про зареєстровані фашистські організації на території Волинської області, а також осіб, які публічно сповідують фашистську ідеологію".

Управління СБУ в Херсонській області:

"Управлінням СБ України в Херсонській області в межах компетенції розглянуто Вашу заяву.

Повідомляємо, що згідно з чинним законодавством України відомості, які Вами запитуються, в Управлінні не накопичуються і не систематизуються";

ГУ МВС України у Луганській області:

"Головним управлінням МВС України у Луганській області розглянуто Ваше звернення щодо надання списку фашистів, які перебувають на обліку ГУМВСУ у Луганській області.

Повідомляємо Вас, що станом на 11.06.2013 діючими нормативними документами МВС України ведення обліку фашистів не передбачено, у зв’язку з чим в ГУМВС України у Луганській області відповідні обліки відсутні".

Москаль обіцяє й далі оприлюднювати відповіді у міру їх надходження, щоб усі переконалися, що широко розрекламована владою пропагандистська кампанія немає нічого реального з дійсністю.

Джерело: ЗІК