друкувати


Коломийські комунальники почали встановлювати автобусну зупинку перед катедральним собором Преображення Христового

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-06-20 02:30:49

Вранці 18.06.2013 на площі перед катедральним собором Преображення Христового працівники Коломийської міської комунальної служби розпочинали встановлення автобусної зупинки.

Роботи по встановленню зупинки, яка мала б бути по вулиці Театральній (одразу ж перед собором), працівники проводили без жодної документації.

Отець Олександр Волощук, відповідальний за будівництво катедрального собору Преображення Христового, розповів, що одразу звернувся до людей, які розпочали роботи, з проханням пояснити ситуацію. У відповідь отримав сухе: "Нам дали вказівку у міській раді, ми встановлюємо знак "Автобусна зупинка" та розклад маршрутів."

Як розповів отець Олександр Волощук, він попросив групу працівників зупинити дії щодо встановлення даного знаку.

"Цю автобусну зупинку перед собором хотіли встановити вже давно. Коли ще владика Миколай був живий, міський голова неодноразово говорив на цю тему з ним, але владика був категорично проти цієї зупинки. Також цікавим моментом є і те, що коли перед собором впорядковували територію, представники міської ради і безпосередньо міський голова були проти того, щоб ми робили "кишеню" для паркування автомобілів, а коли ми все-таки її зробили, то вони хочуть використати її в своїх цілях, досить незрозуміла ситуація виходить", - розповів отець Олександр.

У міській раді виправдовуються, що комунальники не так зрозуміли вказівку міського голови Ігоря Слюзара, він лише сказав підготувати документацію.

Невже знову хотіли відмити гроші? Оскільки там вже існує "кишеня" для автомобілів, то виходить, що лише встановивши відповідні знаки, міська влада хотіла зробити там автобусну зупинку, а кошти, напевне, списати відразу на всі роботи (тобто створення "кишені" та благоустрій зупинки). Принаймні так виглядає ситуація.

Шкода, що за дії чиновників відповідатимуть робітники, адже й дитині зрозуміло, що без вказівки міського голови чи свого безпосереднього начальника Мирона Михалушка комунальники палець об палець не вдарять.

До того ж яким чином без відповідних документів можливе встановлення зупинки? Невже хотіли оформити заднім числом проведені роботи?

Можливо, хтось звинуватить нас в упередженому ставленні до міського голови, але в світлі останніх подій з хабарництвом у міській раді мимоволі лізуть до голови думки про недобросовісні наміри влади.

Лише через пильність отця Олександра та при допомозі депутатів міської ради вдалося запобігти встановленню знака "Автобусна зупинка" та руйнуванню бруківки на площі перед собором. Чого чекати далі, невідомо. Здається, міський голова та його команда відчувають себе всемогутніми власниками міста і вважають, що для них закони не писані, але сподіваємось, свідома громада ще скаже своє слово!

Наразі ми подали запити до Коломийського міського голови з вимогою пояснити дії комунальників.

Джерело: Коломийські ВІСТИ