друкувати


Шкідливі звички зістарюють жінку на 10 років

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-06-13 03:30:57

Ученим удалося виявити ряд чинників, які роблять жінку старше на десять років. У дослідженні взяли участь 585 представниць прекрасної статі, вік яких склав від 30 до 75 років. Всі вони належали до різних етнічних груп.

Під час наукового експерименту учені вивчали спосіб життя мешканок Іспанії, Китаю і Великої Британії. Всі учасниці дослідження відповідали на деякі питання відносно своїх звичок. Учені проаналізували отримані відповіді і в результаті дійшли висновку, що вживання алкоголю, куріння, неправильний раціон харчування і часте відвідування соляріїв не лише завдають шкоди жіночому здоров'ю, але і впливають на їх зовнішність.

Жінки, які опинилися у владі всіх згаданих шкідливих звичок, в середньому, виглядали на 10,4 років старше за своїх одноліток, які вели здоровий спосіб життя. Треба відзначити, що колір шкіри і національність жодної ролі при цьому не грали.

За словами автора дослідження доктора Ендрю Майерса, зовнішність людини на 50% обумовлена спадковими чинниками і на 33 відсотки - способом життя. Чим більше жінка палить, вживає алкоголь, неправильно харчується і чим частіше відвідує солярій, тим старше вона виглядає. Тому фахівці настійно рекомендують дотримуватися правил здорового способу життя, що дасть можливість жінці виглядати набагато молодше за свої роки.

Джерело: Освітній портал