друкувати


"Громадське ТБ" хоче вийти в ефір у вересні. Програмну раду очолює Скрипін

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-06-12 10:45:27

Інтернет-проект Hromadske.tv ("Громадське ТБ") розраховує вийти в інтернет-ефір з готовим продуктом у вересні. Про це повідомив один з ініціаторів проекту Роман Скрипін на презентації 11 червня.

Для реалізації проекту створено громадську організацію "Громадське телебачення", яка збиратиме пожертви і гранти. До складу її програмної ради входять вісім осіб: Роман Скрипін, Дмитро Гнап, Мустафа Найєм, Юлія Банкова, Сергій Андрушко, Роман Вінтонів, Данило Яневський і Андрій Баштовий. Членів програмної ради обирає редакційна рада каналу.

Головою громадської організації та головою програмної ради "Громадського ТБ" є Роман Скрипін. Про це він розповів "Телекритиці". Програмна рада раз на рік обиратиме голову зі свого складу, а також узгоджуватиме програмний контент інтернет-телеканалу. Рішення в раді приймаються двома третинами голосів. Якщо голоси розділяться порівну, то голос голови програмної ради рахується за два.

Над запуском проекту ініціативна група почала працювати ще в березні, розповіла Юлія Банкова. З її слів, у статуті "Громадського ТБ" вказано, що "ми будемо незалежними і в нас буде виключно прозоре фінансування".

Над контентом інтернет-каналу, як розповів Сергій Андрушко, працюватимуть Роман Скрипін, Мустафа Найєм, Дмитро Гнап, Юлія Банкова, Андрій Сайчук, Данило Яневський, Зураб Аласанія, Євген Глібовицький, Роман Вінтонів (Майкл Щур), Наталя Гуменюк, Настя Станко, Богдан Кутєпов, Андрій Баштовий.

Питання контенту вирішуватимуть редакційна і програмна ради. "Ми хочемо робити мультимедійний контент (відео, аудіо, фото), хочемо, щоб це було регулярне мовлення, авторські програми. Це мають бути різні жанри та різна тематика. Ми дуже хочемо, щоб там були не лише політика, а й розслідувальницькі матеріали (хочемо створити мережу розслідувачів по Україні), дитячі програми, музичні програми. Ми також хочемо залучати до вироблення, до ідей створення контенту і наших глядачів", - розповів Сергій Андрушко.

Джерело: Телекритика