друкувати


В Україні стає популярним рух зоосадистів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-06-07 10:30:19

В Україні набирає обертів рух зоосадистів. Зоозахисники закликають боротися з цим явищем. Законотворці згодні, утім, далі проекту закону справа не йде.

До ветеринарів все частіше потрапляють жертви догхантерів. Наприклад, одного пса привезли із перерізаним горлом та простреленою ногою. Таке із собакою вчинили твоє парубків, які пиячили у селі неподалік Києва. Вони прив'язали собаку, одягнули петлю із дроту і почали знущатися.

Зоозахисники стверджують, що в Україні розвивається рух людей, які люблять знущатися над тваринами. Вони об'єднуються у спільноти та діляться своїми враженнями через Інтернет. А щоб нічого не запідозрили, то все шифрують. Наприклад, страшні муки отруєної тварини називають "велосипедом". А паніку зоозахисників "псиносрачем".

Захисники тварин кажуть, що треба треба змінити закон, який дозволяє користуватися пневматикою кожному. А ще просять заборонити безконтрольно продавати отруту. Із цим уже погодилися законодавці. У новому проекті закону прописують, що таке "жорстоке поводження з тваринами". Крім побоїв, знущань та залякування, до переліку додають жорстоке виховання, неадекватне годування та використання отрути проти тварин. Проте про відповідальність у проекті немає ні слова.

Найбільше покарання в Україні отримав 19-річний Олексій Ведула. Хлопець жорстоко вбивав безпритульних псів, а відео знущань викладав в Інтернет. За таку жорстокість і пропаганду насильства його засудили до 4 років в'язниці.

За рік в Україні до адміністративної відповідальності за жорстокість до тварин притягають близько 20 людей. Захисники тварин пропонують помножити це число щонайменше на 100.

Джерело: ТСН