друкувати


Люди-гіганти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-06-03 12:30:58

Прийнято вважати, що перша цивілізація на Землі, шумеро-вавилонська, виникла 6000 років тому на Близькому Сході. А до них люди ходили в шкурах, жили в печерах і насилу вміли добувати вогонь. Але археологи знаходять більш давні речі, зроблені за найвищими технологіями, а іноді і більш давні останки і самих людей ...

У 1964 році в Еквадорі були знайдені останки, схожі на людські. Частина з них вдалося забрати з собою Австрійському археологу Клаусу Дону. Коли він показав їх експертам і медикам, вони сильно здивувалися, але підтвердили, що кістки можуть належати лише людині ... Вік останків - більше 10 тисяч років. У Болівії Клаус Дону зробив ще одне дивне відкриття. Поховання людей зростом близько 2 метрів 60 або 80 сантиметрів. Але найдивовижніше, що у них незвичайні - подовжені - черепа.

Мало хто знає, але кістки гігантів знаходять по всьому світу. Влітку 2011 року в Грузії на схилі Боржомської ущелини місцеві жителі виявили величезні останки стародавньої людини. Директор Інституту палеобіології, академік Абесалом Векуа був вельми заінтригований цим відкриттям.

Музикант і мандрівник Андрій Макаревич також одного разу натрапив на могилу гіганта під час дослідження загадкових островів Тихого океану. На острові Помпей стара жінка розповіла йому про незвичайне оховання, яке виявили американські археологи ще в 1961 році. Її син погодився бути провідником.

Андрій Макаревич розповідає: "Ми знайшли цього мужика, він вже теж у віці. Він каже: "Так, мені було років вісім, я допомагав їм. Розкопали могилу. Шукали предмети праці, і знайшли величезний скелет ". І оскільки вони були не фахівці в цій області, вони його описали і закопали назад ".

Виявилося, що зберігся щоденник, забутий учасниками тієї самої експедиції. Усі записи в ньому були зроблені півстоліття тому.

"У мене було відчуття, що я беру участь в книзі" Діти капітана Гранта ". Тому що дійсно там описано: такого-то числа, там шістдесят першого року розкрита могила, серед предметів побуту знайдена гомілкова кістка незвичайної величини. І він каже: "Я вам можу її показати". Ми пішли на це місце, це прямо поруч з їхнім будинком, він каже: "Ось, хочете розкопати, побачити". Я зрозумів, що мені не хочеться розкопувати. Ми не стали цього робити ", - закінчив свою історію музикант.

Однак інші вчені заради науки і сенсаційних артефактів готові ризикнути і розкопати стародавні гробниці. На півдні Вірменії, недалеко від міста Агарак, місцеві жителі не раз знаходили кістки велетнів. Дослідити їх вирушила російсько-вірменська археологічна експедиція. У містечку Хоте на дні древньої могили дійсно виявився дивний скелет.

Радіовуглецевий аналіз показав, що вік цієї знахідки складає 11 тисяч років! За оцінками вчених, скелет належав 17-річній дівчині. На підставі пропорцій тіла, дослідники вирахували її зріст. Це неймовірно, але він був набагато більше зросту звичайної людини!

Народи Близького Сходу, слов'яни, індіанці Північної Америки - всі вони жили на величезній відстані один від одного, але передавали з покоління в покоління схожу історію. На нашій планеті колись існували люди-гіганти, чий зріст досягав трьох, п'яти, а то й двадцяти метрів!

Для античних авторів існування велетнів в далекому минулому було реальністю. Ще древневавилонський історик Бероз писав, що до потопу на нашій планеті жили три типи розумних істот: велетні, звичайні люди і люди-амфібії, що жили в морі. Згадки про гігантів можна знайти і в Біблії.

Джерело: PINU