друкувати


Вручали премії за кращу книжку року в галузі краєзнавства

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-28 05:30:55

На пленумі обласної організації Національної спілки краєзнавців України вручено премії за кращу книжку року в галузі краєзнавства.

У номінації науково-популярне видання лауреатами стали Іван Бондарєв за історичний путівник "Привіт зі Станиславова" та Валерій Ковтун за фотоальбом "Тарас Шевченко і Прикарпаття"; у номінації "наукове видання" - Богдан Гаврилів, Іван Миронюк та Михайло Сигидин (автори колективної монографії "Козацтво і Західна Україна: історія, культурна спадщина") та Володимир Великочий (головний редактор монографії до 350-річчя Івано-Франківська "Станиславів - Станіслав - Івано-Франківськ").

Окремою подякою за книги "Івано-Франківськ на давній поштівці" і "Моє місто: хрестоматія з історії Івано-Франківська" відзначено керівника історико-краєзнавчого об’єднання "Моє місто" Зеновія Жеребецького та наукового редактора цього об’єднання, уродженця Коломиї, Івана Монолатія.

Визначені кандидати на премію академіка Петра Тронька Національної спілки краєзнавців України, а саме: Дмитро Мохорук, Богдан Гаврилів і Петро Арсенич. Також на пленумі висунуто кандидатів на обласну премію ім. Володимира Полєка в галузі краєзнавства.

Джерело: ОДТРК "Карпати"