друкувати


Жирні кислоти омега-3 допомагають зменшувати вплив шкідливої їжі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-17 03:30:47

Аналіз 185 досліджень, присвячених риб'ячому жиру, свідчить про те, що він здатний мінімізувати негативні ефекти шкідливих продуктів, що чиняться на мозок людини.

Група дослідників з Університету Ліверпуля (Велика Британія) взяла за основу те, що шкідливі продукти порушують нейрогенез - процес формування нових нервових клітин.

Але раціон, багатий омегою-3 може впоратися з цим, стимулюючи зону мозку, яка контролює їжу, навчання і пам'ять. Виявилось, риб'ячий жир не впливає безпосередньо на нейрогенез. Зате він не дає цукру і жиру гальмувати систему контролю прийому їжі. Риб'ячий жир імітує ефект низькокалорійних дієт.

Учені настійно рекомендують включити його до раціону, щоб поліпшити загальний стан здоров'я.

"На вагу тіла впливають багато чинників, у тому числі, те, що ми їмо. Надмірне вживання цукру і насичених жирів загрожує не лише набором ваги, але порушеннями в метаболізмі і розумовій роботі. Ці зміни видно в структурі мозку. Зокрема, вони відбиваються на нейрогенезі.

Таким чином, є зв'язок ожиріння та нейродегенеративних розладів", - коментує доктор Люсі Пікаванс з Університетського інституту старіння і хронічних захворювань.

Джерело: Освітній портал