друкувати


Експерти вважають, що зростання ВВП України в 2013 році складе 1,1%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-14 05:45:03

Зростання ВВП в Україні в 2013 році складе 1,1%, вважають у міжнародній аудиторській і консалтинговій компанії Ernst&Young.
 
Раніше експерти очікували зростання української економіки на рівні 2,4%.
 
"Уповільнення зростання економіки через невизначеність із газовими угодами може компенсуватися подальшим підйомом на тлі зміцнення експортних позицій з 2014 року. Економічний спад, що став результатом промислової рецесії, продовжився в першому кварталі поточного року, і відновлення економіки очікується лише з пожвавленням європейських ринків", - йдеться в повідомленні Ernst&Young.
 
Згідно з оглядом, через значний дефіцит поточного рахунку та необхідність погашення зовнішнього боргу Україні доведеться залучати нові кредити. Крім того, експерти заявляють про необхідність більш активного надходження в країну прямих іноземних інвестицій.
 
"За відсутності газових угод з Росією (щодо яких так і не була досягнута домовленість на переговорах на початку березня) умовою для отримання нового кредиту від МВФ може стати підвищення цін на енергоносії, що лише відкладе економічний підйом країни", - наголошується в прес-релізі.
 
Крім того, у компанії прогнозують Україні у 2013 році інфляцію на рівні 5%.
 
Нагадаємо, минулого тижня прогноз зростання ВВП України погіршив ЄБРР. За думку експертів банку, українська економіка скоротиться на 0,5%.
 
У свою чергу Міжнародний валютний фонд в квітні погіршив прогноз зростання українського ВВП в 2013 р. до нульового рівня.

Джерело: ТСН