друкувати


Європа схвалила спрощені візи для українців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-13 05:30:08

Рада міністрів Євросоюзу затвердила ратифікацію Угоди між Україною та ЄС - про внесення змін до Угоди про спрощення оформлення віз

Як передає кореспондент "Коментарів", про це в ході брифінгу повідомив представник України при ЄС, радник Президента - Уповноважений України з питань зовнішньополітичних та інтеграційних процесів Костянтин Єлісєєв.

"Угода набуде чинності з 1 липня поточного року. Вже під час літніх відпусток грромадяни зможуть активно використовувати цей документ", - висловив сподівання Єлісєєв.

"Ми не дамо спуску консульським установам у Києві, щоб вони в повному обсязі використовували цю важливу для нас угоду", - підкреслив дипломат.

Також Єлісєєв уточнив: "Ми не зупиняємося на цьому. Наш пріоритет – безвізовий режим, і ми продовжимо працювати в цьому напрямку".

Як повідомляли "Коментарі", 18 квітня цього року Європейський парламент підтримав рекомендації Раді ЄС підписати з Україною угоду про спрощення порядку видачі віз.

Спрощується отримання шенгенських віз для представників неурядових організацій, релігійних громад, професійних об’єднань, студентів та аспірантів, учасників офіційних програм обміну, фахівців виставкової галузі, транспортних організацій та ін.

Джерело: КОМЕНТАРІ