друкувати


Клімат може змінитись через небувало високий рівень вуглекислого газу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-13 03:30:23

Рівень вуглекислого газу досяг найвищого показника за всю людську історію - показують останні дані станції моніторингу в США.

У нашій атмосфері рівень зараз має рекордно високі 400 частин/мільйон, що спонукало до оновлення попередження про "величезні ризики" зміни клімату, пише Mail Online.

Шокуючі цифри, які виросли з 270 частин/мільйон ще до Промислової Революції, є результатом людської діяльності, таким як спалювання викопного палива і вирубування лісів.

Попередні дані надійшли з американської моніторингової станції Національної океанічної і атмосферної асоціації (NOAA) на Гаваях.

Рівень парникових газів не досягав такого високого рівня приблизно протягом трьох мільйонів років.

Середні температури були 2C-3C вищі у доісторичному кліматі і рівні моря - біля 20 метрів вище, ніж сьогодні.

Боб Уорд з Грентенського науково-дослідного інституту з проблем зміни клімату та навколишнього середовища при Лондонській школі економіки сказав:

- Ми створюємо доісторичний клімат, в якому людське суспільство зіткнеться з величезними і потенційно катастрофічними ризиками.

- Тільки завдяки терміновим скороченням глобальних викидів, ми зможемо знизити рівень вуглекислого газу і уникнути всіх наслідків, що несе повернення до клімату, що був три мійони років назад, - сказав він.