друкувати


Показники просторової пам’яті покращує шампанське

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-07 03:30:16

Щоденне вживання шампанського допоможе уникнути розвитку мозкових розладів на зразок деменції та хвороби Альцгеймера. У чорному винограді Піно Нуар і Піно Меньє (з нього роблять шампанське) є з'єднання, що підтримує пам'ять у робочому стані.

Професор Джеремі Спенсер з Університету Рідінга констатує: "Деменція, насправді, починає свій розвиток десь в 40 років. Чим раніше людина відкриє для себе позитивний ефект шампанського, тим краще".

Треба сказати, вчені не вперше говорять про позитивний вплив шампанського. У 2009 році Спенсер з колегами вже порівнював шампанське з точки зору користі для серця з поліфенолами какао і червоного вина. Що стосується впливу на пам'ять, то тут основну роль грає фенольна кислота.

Було встановлено: напій покращував показники просторової пам'яті. Відповідні експерименти проводилися на щурах, яким підмішували шампанське в їжу щодня впродовж шести тижнів. Після закінчення цього періоду щури повинні були знайти в лабіринті приманку. Вправа повторювалася через п'ять хвилин, щоб поглянути, наскільки добре гризун запам'ятав дорогу. Аналогічний тест робили на самому початку.

Без шампанського успіх складав 50%. Після шампанського показники підвищувалися до 70%. Регулярне вживання шампанського збільшувало концентрацію білків, необхідних для нормальної роботи пам'яті, на 200%. За словами Спенсера, у тварин на це пішло 6 тижнів, а у людини піде близько трьох років. Він сподівається протестувати ефект шампанського на 60 пенсіонерах.

Джерело: Освітній портал