друкувати


США: Україна - найбільший порушник авторського права у світі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-07 10:45:59

Торговельне представництво США в своєму щорічному спеціальному звіті поставило Україну на перше місце в списку країн, що не забезпечують ефективну правову охорону інтелектуальної власності.

"Це стало кульмінацією багаторічної стурбованості постійними крадіжками інтелектуальної власності, вкоріненими порушеннями авторських прав, чому потурає уряд", – заявляють автори доповіді.

Як сказано в доповіді, незважаючи на вжиті Україною зобов'язання щодо боротьби з поширенням неліцензійного програмного забезпечення та онлайн-піратства, а також щодо контролю за виплатою авторських гонорарів, ситуація продовжує погіршуватися за всіма напрямками.

"Я жалкую, що українська влада вперше за останні 11 років привела країну на перше місце в цьому списку", – сказав в.о. голови Торгового представництва США Деметріос Марантіс.

Таке лідерство може мати неприємні наслідки: якщо ситуація не зміниться, Україна може втратити режим сприяння в торгівлі з США.

Серед країн, що потрапили в категорію потенційно небезпечних для правовласників, – Алжир, Аргентина, Венесуела, Індонезія, Індія, Китай, Пакистан, РФ, Таїланд і Чилі.

За словами авторів доповіді, Україна очолила список слушно і йшла до цього не один рік.

За даними Торгового представництва США, за обсягом неліцензійного комп'ютерного забезпечення Україна перевершує мало не всі країни, що входять до списку, а поганий приклад громадянам подає влада, що використовує неліцензійне програмне забезпечення.

Джерело: Освітній портал