друкувати


Діти, виховані двома батьками розумніші за дітей батьків-одинаків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-03 11:30:23

Наявність двох батьків з найперших днів життя дитини призводить до того, що в її мозку формується більше клітин. Проте цей ефект залежить від статі дитини.

Отже, у випадку з хлопчиками наявність двох батьків дозволяє дитині розвинути пам'ять і навики навчання. А ось у дівчаток розвиваються моторна координація і товариськість.

Учені з Інституту мозку Хотчкісса Університету Калгарі (Канада) пов'язують описане явище з тим, що при двох батьках діти отримують більше уваги і відчувають велику стабільність. У результаті в перші роки життя вони менше страждають від стресів. Чим менше стресу, тим легше відбувається формування клітин мозку. У хлопчиків активно розвиваються клітки сірої речовини, а у дівчаток - білої речовини.

Дослідники зробили озвучені висновки в ході експериментів з мишами. Мишей поділили на дві групи - з одним батьком і з двома. Був вироблений вимір активності утворення нейронів у мишат з самого народження і до дорослого віку. Виявилось, дорослі гризуни з найбільшим числом клітин зростали з двома батьками.

Примітно: миші жіночої статі, що зростали з двома батьками, ставали прекрасними матерями-одинаками. Тобто хороша модель батьківської поведінки ефективно передавалася.

Джерело: Освітній портал