друкувати


Прикарпаття підганяють у виготовленні генпланів забудови міст

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-03 01:30:59

Міністерство регіонального розвитку України підганяє Прикарпаття у виготовленні генеральних планів забудови міст.

Більшість міст нашої області роблять свої генплани добрий десяток років. А паралельно приймають сумнівні рішення щодо забудови, промислових об’єктів, пролягання доріг та інших технічних комунікацій. Мінрегіон звернулося до місцевих рад з наполяганням затвердити бодай те, що є.

На цю пропозицію неоднозначно відреагували у Надвірні, де генплан забудови виготовлено на 80%. Депутати міської ради планують вивчити те, що напланував проектувальний інститут "Діпромісто", та перевірити, чи враховані пропозиції жителів, що прозвучали на останніх громадських слуханнях, які проходили рік тому.

Щодо мешканців міст, то їм важливо знати, що генеральні плани уже втратили гриф "для службового користування" одразу після прийняття Закону "Про доступ до публічної інформації".

Люди вправі вимагати відкритих публічних просторів та зручних умов для проживання. Громадськість мусить активно цікавитись, що передбачили місцеві народні обранці одного, а то і кількох скликань, у новій конституції міста. Це справді як конституція, адже змінити щось після його прийняття буде дуже складно.

Джерело: ОДТРК