друкувати


Львовом поширюється новий безкоштовний спосіб вивчення іноземних мов

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-30 02:30:31

Чотири року тому iнiцiативна група створила "Львiвський клуб обмiну мовами" (Language Exchange Club Lviv). Основна його iдея полягає у безплатному вивченнi iноземної мови в затишнiй атмосферi. На сьогоднi у Львовi вже можна вивчати 6 мов - англiйську, французьку, нiмецьку, польську, iспанську та iталiйську. Учасники зустрiчей зазвичай збираються не в аудиторiях чи класах, а у затишних кав'ярнях.

"За зсунутими столами уже сидить з 15 осiб. По колу вони читають вправи. Починаю зі знайомства, пiдходжу до кожного, подаю руку, називаю своє iм'я й намагаюсь запам'ятати усiх iнших. Сiдаю бiля "лiдера" зустрiчi, яка їх органiзовує та володiє мовою краще за iнших", - розповідає Юлiя Гжегоцька про "уроки" польської мови.

"Такi зустрiчi вiдбуваються вже три роки. Люди приходять до нас з рiзною метою: знайти нових друзiв, вивчити мову для переїзду до країни або просто поспiлкуватися з носiями мови. Крiм того, тут немає обмежень – на зустрiч можуть приходити люди з рiзним рiвнем знання польської", - розповiдає Юлiя.

Розмови польською уже дали свої плоди - за кiлька мiсяцiв учасники перейшли на розмовний рiвень, а дехто навiть поїхав до Польщi на навчання.

"Цей стиль навчання прижився у Львовi. Дуже часто тi самi люди ходять на зустрiчi рiзними мовами. Молодь знайомиться, товаришує. А кiлька рокiв тому завдяки таким мовним зустрiчам, примiром, одружився iспанець з українкою", – зауважує Марiя Кебало, координатор клубу.

Вивчаючи мови, львiв'яни ще й пiзнають iншi культури.

Джерело: Освітній портал