друкувати


5 найпідступніших алкогольних напоїв

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-24 03:30:48

Група учених з Медичної школи Університету Індіани (США) присвятила роботу вивченню питання звикання до алкоголю. Після ретельного дослідження, в якому взяли участь 50 чоловіків різного віку, фахівцям удалося скласти ТОП-5 найпідступніших алкогольних напоїв.

П'ять найпідступніших спиртних напоїв:

1. Баночні коктейлі. Коктейлі часто мають "лимонадні" смаки і запахи – фруктові, ягідні, карамелеві. У мозку людини це ніяк не асоціюється зі спиртним. У результаті, випиваючи за день декілька баночок, ви знаходитеся в стані хронічного сп'яніння, але навіть не віддаєте собі в цьому звіту. Одна баночка 9% алкогольного коктейля – це приблизно 110 грамів горілки.

2. Мікси з великою кількістю інгредієнтів. Звичайно, спробувати екзотичні коктейлі на відпочинку – сам бог велів. Але якщо в напої змішано більше двох видів алкоголю, то він дає дуже сильне похмілля і навіть у невеликій кількості б'є по печінці і ниркам.

3. Пиво. Дуже погано діє на підшлункову залозу, викликаючи її запалення і "розпушування". Також і "пивний алкоголізм" – цілком реальний діагноз. І багато тинейджерів підсаджуються на пиво саме влітку. До речі, одна пляшка звичайного пива еквівалентна 60 грамам горілки, три пляшки – це майже стакан горілки.

4. Шампанське. Оскільки напій газований, а вуглекислота (тобто бульбашки) допомагають алкоголю швидше всмоктуватися в кров. Отже шампанським можна напитися до непристойності навіть на найвишуканішому вечорі і навіть не помітити.

5. Лікери. Багато не вип'єш, але є одне але – вони дуже солодкі. А чим солодше напій, тим гірше. Це б'є по підшлунковій залозі, може також підскочити цукор у крові.

Джерело: Освітній портал