друкувати


Учені: болгарський перець запобігає розвитку раку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-20 05:30:36

Медики із США довели антиракові властивості перцю. За їх словами, в першу чергу болгарський перець корисний жінкам: він утричі знижує ризик розвитку пухлин молочної залози. Хоча практично всі види перцю містять антиоксиданти, саме у болгарському перці їх концентрація особливо висока.

Найбільш в цьому сенсі корисний червоний, жовтий та помаранчевий перець. Висока концентрація каротеноїдів у цих перцях допомагає зміцнити імунну систему, сприяє поліпшенню взаємозв'язків між клітинами і захищає від сонячних променів, знижуючи таким чином ризик захворіти на рак.

Болгарський перець повинен входити до щоденного раціону, вважають учені. Завдяки своєму складу болгарський перець чинить позитивний вплив на нервову систему. Зокрема, регулярне вживання перцю забезпечує таку важливу якість як стресостійкість, допомагає справлятися з відчуттям тривоги, нервозністю, хвилюванням. Ароматичні речовини, які він виділяє, сприяють виробленню ендорфінів - "гормонів щастя".

Під час приготування перцю звільняються капсаїцини, відомі своїми властивостями запобігати головним болям та артриту. Учені стверджують, що якщо на день з'їдати хоча б по одному перцю, то можна на 50% попередити таке грізне захворювання, як інсульт.

Джерело: Освітній портал