друкувати


Вчені: "Чоловіки просто не здатні розпізнавати жіночі емоції"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-19 04:45:37

Німецькі вчені провели дослідження, яке підтвердило, що чоловіки не здатні розпізнавати жіночі емоції так добре, як чоловічі, на нейрофізіологічному рівні.

Як показало дослідження, труднощі чоловіків з вгадування жіночих сигналів викликані не одним тільки голим егоїзмом, а мають куди більш глибоке коріння. Наприклад, чоловічий мозок просто не здатний розпізнавати жіночі емоції так добре, як чоловічі, пише The Daily Mail.

До таких висновків дійшли німецькі вчені з Університетської Лікарні LWL в місті Бохум. Вони провели наступний тест: 22 молодим чоловікам показали 36 зображень, на яких були присутні тільки очі - половина чоловічих, половина жіночих. При цьому добровольців не знали, де чиї очі.

Потім їм запропонували вибрати для кожної пари очей одне з найбільш відповідних для їхнього виразу слів, що описують які-небудь емоції, наприклад, "недовіру" або "жах". Як виявилося, добровольці удвічі краще визначали емоції, які висловлювали очі інших чоловіків. При цьому емоції, виражені жіночими очима, часто ставили їх у глухий кут.

Сканування мозку показало, що причиною тому - робота області мозку, відомої як мигдалина. Це так званий мозковий емоційний центр, що відповідає за здатність співвідносити почуття іншої людини з власними переживаннями в минулому і на основі цього визначати чужий психічний стан. При погляді на чоловічі очі в учасників експерименту мигдалина активізувалася, а при вигляді жіночих - ні.

Джерело: Корреспондент.net