друкувати


Будьте обережні з акційними депозитами в банках!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-19 05:30:10

Фонд гарантування не має можливості відшкодовувати депозити осіб, що на індивідуальній основі отримують від банку проценти за вкладом на більш сприятливих договірних умовах, ніж звичайні, або має інші фінансові привілеї від банку (п. 7 ч. 4 ст. 26 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" від 23.02.2012 р. № 4452-VI).

Нагадаємо: саме з такою ситуацією стикнулися деякі вкладники ліквідованого ЕРДЕ Банку. Вони не можуть добитися компенсації від Фонду гарантування вкладів фізосіб у розмірі до 200 тис. грн. Усіх їх об'єднує те, що вони мали нещастя розмістити кошти в банку за акційними умовами, згідно з якими банк установлював підвищену ставку по внесках.

Щоправда, є інформація про позитивні судові рішення на користь вкладників, але Фонд поки всі такі рішення має намір оскаржувати...

 

За матеріалами сайтів газети "Про приватних підприємців та єдиний податок" (http://spd-info.com.ua/news/view/1511) та бухгалтерського сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" (www.interbuh.com.ua)