друкувати


Харчування західного стилю збільшує ризик передчасної смерті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-18 04:30:39

Типова західна дієта з високим вмістом жирів і цукру зводить людей у могилу завчасно - такі результати дослідження, опубліковані в The American Journal of Medicine. Найнебезпечнішими продуктами названі білий хліб, червоне м'ясо, масло, вершки та солодощі.

Автори дослідження проаналізували стан здоров'я більше п'яти тисяч державних службовців Великої Британії, які за умовами контракту проходили регулярні медобстеження.

"Вплив дієти на ризик розвитку тих або інших захворювань вивчено досить добре, - заявив керівник дослідницької групи доктор Тасніме Акбарал з Національного інституту медицини Франції. - Проте вивченням впливу дієти на загальний стан здоров'я у літньому віці ніхто не займався".

Серед прихильників західної дієти лише 4% осіб зберегли до старості ідеальний для свого віку стан здоров'я. У третини учасників групи були виявлені невеликі відхилення, проте їх здоров'я назване в принципі нормальним. Інші страждають тими або іншими захворюваннями, в основному - хворобами серця. Дослідники дійшли висновку, що любителі західної дієти позбавляють себе радості "ідеального старіння", збільшуючи ризик смерті від серцево-судинних захворювань.

Раніше британські вчені винайшли так званий "корисний фастфуд". Його головна перевага - це швидкість приготування. Починати обід корисно з бутерброда – копчений лосось і зерновий хліб. Потім можна перейти до овочевого салату, заправленого оливковою олією. Основна страва такого обіду – тушена курка з сочевицею і овочами, яка містить білки, що сприяють зростанню м'язової маси, і пантотенову кислоту, яка зменшує втому і покращує розумову діяльність.

Джерело: Освітній портал