друкувати


Стрибки зі скакалкою зменшують потяг до їжі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-16 11:30:39

Японські учені в результаті проведеного дослідження встановили, що стрибки зі скакалкою ефективніше знижують потяг до їжі, ніж будь-які інші вправи.

Дослідники виявили, що саме під час вертикальних стрибків починають діяти гормони, які контролюють апетит. Під час вправ зі скакалкою регулюється функція гормону голоду – греліна. Крім того було встановлено, що стрибки набагато ефективніші, ніж пробіжка або заняття на велотренажері.

Регуляція рівня гормонів не спостерігалася також під час руху вправо-вліво або вперед-назад. Для перевірки власної гіпотези учені постежили за 15 здоровими добровольцями, вік яких складав в середньому 24 роки. Вони в різні дні по 30 хвилин стрибали через скакалку, просто відпочивали і вправлялися на велотренажері. Під час виконання вправ, а також після них, учені робили виміри рівня гормонів апетиту, при цьому роблячи поправку на витрату енергії під час занять.

Дослідники опитували самих учасників на предмет того, чи голодні вони, і якщо так, то наскільки сильно. У той же час вчені цікавилися, яким би продуктам віддали перевагу добровольці: солодким, кислим, солоним або жирним. Виявилось, що ті добровольці, які їздили на велотренажері й стрибали зі скакалкою, відчували себе менш голодними.

Подібна ситість тривала протягом 15 хвилин, а через 30 хвилин у учасників ще раз виміряли рівень гормонів. Стрибуни зі скакалкою продовжували залишатися менш голодними, у той же час у них був менший потяг до жирної їжі.

Джерело: Освітній портал