друкувати


Держфінінспекція в Івано-Франківській області у І кварталі 2013 року забезпечила відшкодування витрат на 8,6 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-16 12:30:01

Фахівці Держфінінспекції в Івано-Франківській області впродовж січня - березня 2013 року забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 8,6 млн грн.

Про це вчора, 15 квітня 2013 року, на брифінгу для журналістів повідомив начальник Держфінінспекції в Івано-Франківській області Г.В. Буковський.

За його словами, завдяки діям фінінспекторів до бюджету повернуто

253 тис грн, які управління праці та соціального захисту населення Рогатинської райдержадміністрації незаконно відшкодувало суб'єктам господарювання за перевезення пільговиків.

Забезпечено повернення до державного бюджету коштів в сумі

222,8 тис грн, які були зайво оплачені Коломийською райдержадміністрацією підрядникам - виконавцям робіт по ліквідації стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року.

Крім того, забезпечено усунення порушення, пов'язаного із нецільовим використанням Бовшівською сільською радою бюджетних коштів місцевого екологічного фонду охорони навколишнього природного середовища, на суму 153 тис грн.

Забезпечено також повернення до державного бюджету 51 тис грн, які Управління будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства Надвірнянської райдержадміністрації зайво сплатило підрядникам за ремонтно-будівельні роботи.

Крім того, для максимального рівня відшкодування, як зазначив Геннадій Буковський, Держфінінспекцією в Івано-Франківській області до порушників фінансово-бюджетної дисципліни у 35 випадках застосовано фінансові санкції, зокрема: у 4 випадках призупинено бюджетні асигнування, у 23 зупинено операції з бюджетними коштами, 8 розпорядникам зменшено бюджетні асигнування.

За матеріалами ревізій правоохоронні органи розпочали 27 досудових розслідувань.

За вчинені фінансові порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 235 посадових осіб, 54 - до дисциплінарної.

Джерело: Прес-служба Держфінінспекції в Івано-Франківській області