друкувати


Зменшено кількість довідок для отримання соціальних виплат

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-15 04:30:49

Міндоходів нагадало про зміни, що відбулися у зв'язку з прийняттям постанови "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України з питань соціального захисту населення" від 20.03.2013 р. № 169, яка набрала чинності 27.03.2013 р.

Зокрема постановою скасовано необхідність отримання громадянами в податкових органах довідок про те, що особа не перебуває на обліку як фізособа-підприємець і про відсутність даних про доходи цієї особи. Такі довідки зараз потрібні для призначення (перерахування) пенсій і отримання соціальних виплат. Тобто внесення означених змін дозволить зменшити кількість звернень громадян до органів ДПС за отриманням довідок, а також документів, що вимагаються органами державної влади для оформлення пенсій, соціальних виплат.

 Натомість розширено інформаційний обмін між державними органами й передбачається використовувати:

· відомості із Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців - для підтвердження наявності (відсутності) держреєстрації фізособи-підприємця;

· відомості держреєстру фізосіб - платників податків - для підтвердження відсутності даних про доходи особи.

         Лист Міндоходів від 08.04.2013 р. №487/7/99-99 18-17

За матеріалами сайтів газети "Про приватних підприємців та єдиний податок" (http://spd-info.com.ua/news/view/1438) та бухгалтерського сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" (www.interbuh.com.ua)