друкувати


На торговців транспортом заведуть електронний реєстр

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-15 12:30:39

КМУ постановою вніс зміни до Порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери.

Зокрема змінами уточнено, що Державтоінспекція та Держсільгоспінспекція вестимуть електронний реєстр суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери.

Електронний реєстр - це автоматизована інформаційно-пошукова система обліку суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери, накопичення інформації про надходження, передачу, реалізацію транспортних засобів та їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, видачу та використання бланкової продукції, номерних знаків для разових поїздок і номерних знаків "Транзит".

Також змінами передбачено, що суб’єкти господарювання мають вести в письмовому й електронному вигляді облік надходження, продажу та передачі транспортних засобів та їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери.

Крім того, постанова передбачає можливість оформлення договорів із купівлі-продажу транспортних засобів у Державтоінспекції.

Постанова КМУ "Про внесення змін до Порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери" від 03.04.2013 р. № 243.

Набирає чинності з дня офіційного опублікування.

Станом на 12.04.2013 р. не опублікована

За матеріалами сайтів газети "Про приватних підприємців та єдиний податок" (http://spd-info.com.ua/news/view/1449) та бухгалтерського сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" (www.interbuh.com.ua)