друкувати


Ірландія підключається до ініціативи українських активістів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-15 10:30:04

Громадянин Ірландії Патрік Перселл (Padraig Purcell) підключився до розвитку громадського медіа-каналу "Ukrainian Social Community" (http://ukrainasocial.ning.com), який об’єднує активних українців (їх досвід, навички, технічні ресурси) для ефективної розбудови громадянського суспільства в Україні.

"Коли Патрік запропонував нам свою допомогу, ми здивувалися, оскільки для нас це було несподівано. Однак у процесі спілкування ми побачили, наскільки він сповнений бажанням зробити свій власний внесок у розвиток каналу", - зазначив Микола Філатов, директор ТРК "Моріон" (м.Євпаторія). - "Тому ми запропонували йому долучитися до процесу оформлення он-лайн відео передач каналу, які ми транслюємо у партнерстві з ГО "Інститут креативних технологій та мас-медіа" (Євпаторія).

Сергій Сухобойченко, голова ГО "Інститут креативних технологій та мас-медіа" (м.Євпаторій) також додає: "Ми також запросили Патріка до участі в наших відео-програмах. Він із залюбки погодився".

Під час відео зустрічі Патрік Персел, засновник мережі "Develop Ukraine" та партнер Всеукраїнського громадського проекту "Відкрий Україну через позитив" (http://www.facebook.com/groups/positiveukraine) зазначив: "Даний формат відео програм має досить потужний потенціал для спілкування з різними людьми, підтримки й поширення чудових ідей та позитивних новин про Україну, як всередині, так і поза її межами. Кількість прихильників (користувачів) медіа-каналу досить швидко збільшується, що свідчить про його перспективність".

"Прихильність Патріка до України та його дієвість дійсно надихає, адже він в нашій країні перебуває лише близько трьох років. Однак, його внесок навіть за 1 рік в рамках проекту набагато вагоміший, ніж деяких українців, які народилися та живуть Україні все своє життя. Дякую йому за щирість та активність!", - прокоментувала Жанна Кобилінська, ініціаторка Всеукраїнського громадського проекту "Відкрий Україну через позитив".

Довідка про Ukrainian Social Community

Медіа-канал для комунікації українських громадських організацій Ukrainian Social Community - авторський медіа-ресурс Інституту креативних технологій та мас-медіа (м.Євпаторій), був впроваджений у 2011 році у партнерстві з проектною групою вітчизняних і закордонних громадських діячів та інженерами радіо телебачення.

У 2012-2013 рр. почали виходити щоденні відео та радіо програми для громадських організацій під назвою "Online події в третьому секторі" (http://ukrainasocial.ning.com/video).

Станом на 14 квітня 2013 року кількість шанувальників каналу сягає 2371 (громадські активісти, журналісти, представники органів місцевого самоврядування, громадяни інших країн, українська діаспора).